HEMŞİRE NÖBET TESLİM Yazdır

AMAÇ: Nöbet devir-teslimlerinin belirlenen standartlar çerçevesinde yapılmasını sağlamak.

KAPSAM: Kargı Devlet Hastanesi’nde tedavi hizmeti verilen tüm bölümleri kapsar.

SORUMLULAR:

Ø Hemşireler

Ø Acil servis sorumlu hemşiresi

UYGULAMA:

Acil servis nöbet teslimi:

Ø Acil servis nöbetçi hemşiresi kılık kıyafet yönetmeliğinde belirtilen usule uygun şekilde ve yaka kartı takılı olarak nöbete gelmelidir.

Ø Acil arabası, resüsitasyon odası, pansuman odası ve müşahede odası kontrol edilir ve nöbetten çıkan hemşirelerden teslim alınır.

Ø Kullanılan ilaçlar yerine yerleştirilir, eksikler nöbet teslim defterine yazılır ve nöbet tesliminde belirtilir.

Ø Müşahede odasında gözlem altında olan hastalar önce masa başında, sonra hasta başında teslim edilir.

Ø Hastaların tedavileri ve önemli noktalar vurgulanır.

Ø Kontrole tabi ilaçlar sayılır ve son kullanma tarihleri kontrol edilerek teslim edilir.

Ø Yeşil ve kırmızı reçeteler sayılarak teslim edilir.

Ø Bozuk, kırık veya efektif çalışmayan ekipman nöbet çıkışında mutlaka acil sorumlu hemşiresine bildirilir.

Ø Yeni nöbet ekibi gelmeden nöbet yeri terk edilmez.

Klinik servis nöbet teslimi:

Ø Nöbetçi hemşire, kılık kıyafet yönetmeliğinde belirtilen usule uygun şekilde ve yaka kartı takılı olarak nöbete gelmelidir.

Ø Acil müdahale çantası teslim alınır. Eksik veya vurgulanacak nokta varsa belirtilir.

Ø Narkotik ilaçlar sayılarak alınır ve kilitli dolaplara yeniden yerleştirilir.

Ø Birimde bulunan tüm hastalar teker teker ziyaret edilerek hasta başında teslim edilir.

Ø Nöbet boyunca belirtilmesi gereken önemli bir nokta varsa vurgulanır.

Ø Nöbeti teslim alan hemşire hastalara kendini tanıtır.

Ø Arızalı ekipmanlar mutlaka bildirilir.

ÖNEMLİ NOKTALAR:

Ø Nöbet değişimleri en geç 24 saat öncesinden yönetime bildirilmelidir.

Ø Acil müdahale çantası veya arabasından ilaç alınmışsa mutlaka yerine konur. Tedarik edilememişse teslim esnasında nöbet defterine not edilir.

Ø Nöbete giriş ve çıkışlarda mutlaka mesai imzaları atılır.

Ø Kullanılan cihazlar nöbet tesliminden önce temiz ve düzenli bırakılmalıdır.

Ø EKG kabloları, monitörler, nebulizatörler, aspratörler, hasta başı test cihazları ışık kaynağı, tansiyon aleti ve koruyucu ekipmanlar temiz ve çalışır durumda olmalıdır.

Sağlık Köşesi

Nöbetçi Eczaneler

Günün Sözü

Bilelim ki milli benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar.
Kemal Atatürk - 1927

ŞU ANDA BURDASINIZ  : Anasayfa Kalite Yönetimi HKS DÖKÜMAN HASTA BAKIM HİZMETLERİ HEMŞİRE NÖBET TESLİM

Copyright © 2012 Kargi Devlet Hastanesi Tüm Hakları Saklıdır.

Design By